5.0
5/5

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Triple glas, ook wel drievoudig glas genoemd, is een type glas dat bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen gevuld met gas. Dit glas wordt steeds vaker gebruikt als vervanging voor dubbel glas in kozijnen. Maar wat zijn de voordelen van triple glas en is het de investering waard? In deze blog leggen we uit waarom triple glas een goede keuze kan zijn voor jouw woning.

 1. Verbeterde isolatie
  Een van de grootste voordelen van triple glas is de verbeterde isolatie ten opzichte van dubbel glas. Doordat er een extra glasplaat en spouw is toegevoegd, wordt er nog beter voorkomen dat warmte kan ontsnappen. Hierdoor blijft het in huis langer warm, wat resulteert in minder stookkosten en een lagere energierekening.
 2. Geluidsisolatie
  Naast thermische isolatie biedt triple glas ook een verbeterde geluidsisolatie. Dit is vooral nuttig als je in een drukke omgeving woont, zoals in de buurt van een drukke weg. Triple glas kan tot wel 50% meer geluid dempen dan dubbel glas, waardoor het een stuk rustiger wordt in huis.
 3. Meer comfort
  Dankzij de verbeterde isolatie is het in huis niet alleen langer warm, maar wordt het ook constanter van temperatuur. Dit zorgt voor meer comfort in huis, omdat de temperatuur niet steeds schommelt en er geen koude tocht meer voelbaar is bij de ramen.
 4. Duurzaamheid
  Triple glas is een duurzame keuze omdat het zorgt voor minder energieverbruik en daardoor minder CO2-uitstoot. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de waarde van je woning. Een energiezuinige woning heeft namelijk een hogere marktwaarde en kan makkelijker verkocht worden.
 5. Investering waard?
  Triple glas is duurder dan dubbel glas, maar de investering kan zich wel terugbetalen in de vorm van lagere stookkosten en een hogere waarde van je woning. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor subsidies of leningen als je jouw woning energiezuiniger maakt.

Conclusie
Triple glas biedt vele voordelen ten opzichte van dubbel glas, zoals verbeterde isolatie, geluidsisolatie, meer comfort en duurzaamheid. Hoewel het duurder is dan dubbel glas, kan het op de lange termijn de investering zeker waard zijn. Het is daarom zeker de moeite waard om de mogelijkheden voor jouw woning te onderzoeken.