5.0
5/5

Beste prijs-kwaliteit verhouding

HR+ is een begrip dat wordt gebruikt voor isolatieglas dat beter presteert dan standaard dubbel glas. Het is ook bekend als HR-glas of HR-dubbel glas. De “+” in HR+ staat voor de verbeterde prestaties van dit type glas ten opzichte van standaard dubbel glas. HR+ heeft een Ug-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) van 1,2 tot 1,6 W/m²K en een totale U-waarde van 2,7 tot 3,0 W/m²K. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolatieprestaties van het glas. HR+ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende spouw gevuld met droge lucht of edelgas. Het glas is voorzien van een speciale coating die warmte binnenhoudt en zonlicht doorlaat. HR+ glas is een relatief betaalbare manier om de thermische efficiëntie van uw woning te verbeteren.


HR++
HR++ is de opvolger van HR+ en biedt nog betere isolatieprestaties. Het heeft een Ug-waarde van 1,0 tot 1,2 W/m²K en een totale U-waarde van 1,2 tot 1,4 W/m²K. Dit komt door de extra laag coating op het glas en een bredere spouw. HR++ glas bestaat ook uit twee glasplaten met daartussen een isolerende spouw, maar deze is breder dan bij HR+ glas. Daarnaast is het glas voorzien van een extra coating die nog betere isolatieprestaties biedt. HR++ glas is een goede investering als u op zoek bent naar verbeterde isolatieprestaties en energiebesparingen.


HR+++
HR+++ is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van isolatieglas en biedt de beste isolatieprestaties van allemaal. Het heeft een Ug-waarde van 0,5 tot 0,9 W/m²K en een totale U-waarde van 0,7 tot 1,1 W/m²K. Dit type glas is ook bekend als triple glas of driedubbel glas. HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen. Het heeft ook extra coatings om de isolatieprestaties verder te verbeteren. HR+++ glas biedt de hoogste thermische efficiëntie en is geschikt voor passiefhuizen of energieneutrale woningen. Het is echter ook de duurste optie van de drie.


Conclusie
HR+, HR++ en HR+++ glas bieden allemaal verbeterde isolatieprestaties in vergelijking met standaard dubbel glas. HR++ en HR+++ bieden de beste isolatieprestaties, maar zijn ook duurder in aanschaf dan HR+. Welke optie het beste is voor uw woning hangt af van uw budget en de gewenste isolatieprestaties. Wij van SIBA kozijnen kunnen zowel particulieren als bedrijven bijstaan in het maken van een goede keuzen voor nieuwe kozijnen.